HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Japans recepten
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Lees meer

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Labels:Quick & easyEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenVisSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Verse gember

½ stuks

Peen

100 g

Champignons

200 g

Spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

140 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

1 stuks

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1674 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten34 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout7.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Grote pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe en laat 6-8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.

5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.