Japanse ramen met gebakken kabeljauw
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Allergens:
Gluten
•Fish
•Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Peen

50 g

Champignons

100 g

Spitskool en broccoli

(May be present Celery)

70 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

¼ unit

Rode peper

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)1674 kJ
Calories400 kcal
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate34 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt7.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Wok
•Large Pan
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Gember raspen
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Roerbakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.

Soep maken
4

Voeg de bouillon toe en laat 6-8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.

Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.