HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Noedelsoep Met Zalmfilet
topBanner
Japanse noedelsoep met zalmfilet

Japanse noedelsoep met zalmfilet

De boekweitnoedels, choisam en sojasaus geven het gerecht een Aziatisch karakter

Lees meer

De noedels in deze soep zijn boekweitnoedels. Deze soort kent zijn oorsprong in Japan en heeft een nootachtige smaak. Op ons blog lees je over verschillende soorten noedels.

Labels:Lekker snelPittig
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Peen-preimix

250 gram

Choisam

110 gram

Boekweitnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

1000 ml

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Groentebouillon

naar smaak

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2723.784 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen-preimix en de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Hak de pinda’s grof.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de zalmfilet bovenop de soep en bestrooi met de pinda’s.