BestellenCadeaubon
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde rode ui

Maak zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

0.17 zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2664 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten31.8 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels8.7 g
Eiwitten34.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat en de paprika in reepjes. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Ui karamelliseren
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd het broodje in kleine blokjes. Meng in een kom de broodblokjes met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing (zie Tip).

Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons, de gekarameliseerde ui en besprenkel met de balsamicocrème.

Tip: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide mineralen.