HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Platbroodpizza
topBanner
Italiaanse platbroodpizza

Italiaanse platbroodpizza

Lees meer

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten zodat het een gezonde avondmaaltijd wordt. Aan het einde voeg je nog wat buffelmozzarella toe, die heerlijk smelt. Bellissima!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gele paprika

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Passata

2 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)598 kcal
Energie (kJ)2502 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Grote kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

3

Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.

4

Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. Verdeel meteen nadat de pizza uit de oven komt de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.

5

Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.