Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de aardappelen en groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Champignons
1 stuk(s)
Courgette
10 gram
Verse oregano, salie en tijm
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
200 gram
Aardappelschijfjes
50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
1 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Ris de blaadjes van de oregano, salie en tijm en snijd fijn.
Verdeel de courgetteplakken over een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. Kook de aardappelschijfjes 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 400 gram groente bevat? Een van de groenten is courgette. Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen, tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt, de champignons en verse kruiden toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter. Bedek de onderkant van de ovenschaal met de helft van de courgetteplakken en giet daar een laag tomatensaus overheen. Herhaal dit nog een keer met de rest van de courgetteplakken en tomatensaus. Dek de ovenschotel tot slot af met de aardappelschijfjes.
Strooi de Italiaanse kaas erover en bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas een bruin korstje heeft.
Verdeel de ovenschotel over de borden.