HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaans Gekruide Ovenschotel Met Rundergehakt
topBanner
Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

met aardappelschijfjes en courgette

Lees meer

Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de aardappelen en groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignons

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse oregano, salie en tijm

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2649 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Ris de blaadjes van de oregano, salie en tijm en snijd fijn.

2

Verdeel de courgetteplakken over een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. Kook de aardappelschijfjes 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt, de champignons en verse kruiden toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.

4

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter. Bedek de onderkant van de ovenschaal met de helft van de courgetteplakken en giet daar een laag tomatensaus overheen. Herhaal dit nog een keer met de rest van de courgetteplakken en tomatensaus. Dek de ovenschotel tot slot af met de aardappelschijfjes.

5

Strooi de Italiaanse kaas erover en bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas een bruin korstje heeft.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden.