Indonesische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met koriander en pinda's

In de Indonesische keuken wordt veel gebruikgemaakt van kruidenpasta's, ook wel boemboe's genoemd. Traditioneel worden de ingrediënten - kruiden en specerijen maar bijvoorbeeld ook knoflook, ui en citroengras - in een vijzel fijngewreven. Zo'n pasta is de perfecte manier om tijd te besparen, zonder smaak in te leveren.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Selderij
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

50 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

150 ml

Kokosmelk

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten15 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de rode peper fijn en pers of snijd de knoflook fijn.

Roerbakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut

Soep koken
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg de in laatste 3 minuten de udon noedels aan de soep toe.

Serveren
4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.