Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Zalmfilet
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse tijm
1 stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Rode ui
1 el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Mosterd
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Was de krieltjes en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Voeg de krieltjes toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over één zijde van een bakplaat met bakpapier en rooster 30 - 35 minuten in de oven, schep halverwege om.
Halveer beide wortels in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van 1/2 tijmtakje per persoon en snijd grof.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. (Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei).
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 1 minuut. Voeg de knoflook, tijm, suiker en bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Haal het deksel van de pan en bak de groenten nog 2 minuten zonder deksel.
Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.
Dep de zalm droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing-mosterdsaus over de zalm. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.
Serveer de zalm met de krieltjes en de geroosterde groenten.