Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1.5 stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Ui
1 el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Mosterd
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventueel grote krieltjes in vieren. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de beide wortelsoorten en snijd in plakken van 1 cm breed. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van 1/2 takje tijm per persoon en snijd grof.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 1 minuut. Voeg de knoflook, verse tijm en per persoon: 50 ml groentebouillon en 1 tl basterdsuiker toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Haal het deksel van de pan en verhit de groenten nog 2 minuten zonder deksel.
Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.
Dep de zalm droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Smeer de zalm in met het honing-mosterdsausje. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.
Verdeel de zalm over de borden. Serveer met de geroosterde krieltjes en groenten.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.