Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

Dit gerecht van Hollandse bodem is een klassieker. De gehakt-balletjes zorgen voor een extra bite. Dit gerecht kan 5 dagen bewaard blijven. Het kan zijn dat de gehaktballen verkleuren door het lage aantal toevoegingen. Ondanks de verkleuring kun je ze met een gerust hart eten.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

4 takje(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

300 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Snijd en rasp de peen
1

Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en peen. Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in parten. Rasp de peen met een grove rasp tot je ongeveer 2 el peen per persoon hebt en bewaar apart. Snijd de overige peen in plakken.

2

Kook de aardappelen en plakken peen, afgedekt, in 15 minuten gaar in de grote pan met deksel. Giet daarna af, bewaar het kookvocht voor de stamppot en jus en laat de aardappelen zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Voeg de knoflook en ui direct na het snijden bij de aardappelen en peen.

Bak de gehaktballen
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Bak ver-volgens 6 - 7 minuten afgedekt op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Stamp tot een grove puree
5

Stamp de aardappelen, peen, ui en knoflook met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de geraspte peen, het grootste deel van de bieslook en het grootste deel van de oude kaas toe. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

6

Haal de gehaktballen uit de koekenpan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Voeg per persoon 2 el kookvocht van de aardappelen toe aan de koekenpan en kook in 2 minuten tot een vloeibare jus. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bieslook
7

Verdeel de hutspot en de gehaktballen over de borden. Garneer met de overige bieslook en oude kaas. Serveer met de jus.