Skip to main content
Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade met dragon en pompoenpitten

4.4
(473)

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Labels:
Extra groente

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Laurierblad

300 gram

Aardappelen

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

⅓ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

⅓ tl

Mosterd

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels17.8 g
Eiwitten15.2 g
Zout0.7 g
Potassium1598.8 mg
Calcium54.1 mg
Iron2.2 mg
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen koken
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders