Heldere paddenstoelensoep met tijm
Heldere paddenstoelensoep met tijm

Heldere paddenstoelensoep met tijm

en zelfgemaakte kaasstengels

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Barley
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Dried thyme

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

0.06 roll(s)

Puff pastry

6 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

1 piece

White baguette

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Celery, Sesame, Soy, Egg, Milk)

5 g

Mushroom stock cube

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2798 kJ
Calories669 kcal
Fat16.8 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate105.8 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein21.9 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan.
  • Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Bladerdeegstengels maken
3
  • Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg (zie TIP). Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan.
  • Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien.
  • Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Voor het hoofdgerecht heb je 2/3 deel van het bladerdeeg nodig.

Serveren
4
  • Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen.
  • Serveer met de kaasstengels en de baguette.