Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze chewy havermoutkoekjes krijgen hun zoetheid onder andere van gedroogd fruit. Bak deze week een trommel vol: perfect voor als je wat extra energie nodig hebt rond theetijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
400 gram
Haverdeegmix
(Bevat Gluten, Tarwe, Haver, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Sesamzaad, Eieren, Soja, Noten)
1 zakje(s)
Gemalen kaneel
50 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
2 bakje(s)
Pindakaas
40 gram
[Plantaardige] roomboter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Weeg de juiste hoeveelheid havermix af. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en de dadelstukjes.
Kneed met je handen de roomboter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg in het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 4 cm. Haal het folie eraf en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.
Bak de havermoutkoekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik (zie Tip).
Tip: Zijn de havermoukoekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden: zo worden ze weer lekker knapperig.