Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

10 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze chewy havermoutkoekjes krijgen hun zoetheid onder andere van gedroogd fruit. Bak deze week een trommel vol: perfect voor als je wat extra energie nodig hebt rond theetijd.

Allergenen :
Eieren
Gluten
Tarwe
Haver
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

400 gram

Haverdeegmix

(Bevat Gluten, Tarwe, Haver, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Sesamzaad, Eieren, Soja, Noten)

1 zakje(s)

Gemalen kaneel

50 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 bakje(s)

Pindakaas

Zelf toevoegen

40 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4217 kJ
Vetten22.06 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten177.87 g
waarvan suikers96.5 g
Vezels7.82 g
Eiwitten18.13 g
Zout1 g

Benodigdheden

Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Weeg de juiste hoeveelheid havermix af. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en de dadelstukjes.

Deeg maken
2

Kneed met je handen de roomboter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg in het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 4 cm. Haal het folie eraf en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.

Bakken
4

Bak de havermoutkoekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de havermoukoekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden: zo worden ze weer lekker knapperig.