Skip to main content
Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

Havermoutkoekjes met dadels en pindakaas

+/- 20 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

4.4
(118)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Haver
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour 30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

0.16 piece

Egg

70 g

Oat dough mix

(Contains: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver May be present: Ei, Soja, Noten, Sesamzaad)

0.51 teaspoon

Ground cinnamon

8.5 g

Chopped dates

⅓ tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

Not included in your delivery

15 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)291 kJ
Calories70 kcal
Fat7.2 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate0.4 g
Sugar0.2 g
Dietary Fiber0.2 g
Protein0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Plastic Wrap
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Kluts het ei in een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en dadelstukjes.
Deeg maken
2
  • Kneed met je handen de boter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat (zie TIP).
  • Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie.
  • Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.

Bakken
4

Bak de haverkoeken 15-18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik (zie TIP).

Tip: Zijn de haverkoeken de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes