Skip to main content
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met ei, zure room en limoen

4.2
(378)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Cannellini beans

¼ piece

Lime

1 piece

Garlic

0.64 piece

Scallions

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

1 pack

Chopped tomatoes

4 piece

Egg

15 g

Grated cheddar

3 piece

Flour tortillas

½ piece

Avocado

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories883 kcal
Energy (kJ)3694 kJ
Fat44 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78 g
Sugar14 g
Dietary Fiber16 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole with Lid
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de limoen in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart. Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de cannillinibonen 2 - 3 minuten.

Saus maken
2

Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon erover uit.Roer goed en laat 3 - 4 minuten indikken.Breek de eieren en voeg de inhoud toe aan de tomatensaus. Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen.Verwijder het deksel na 4 minuten, breng op smaak met peper en zout en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

Tip: Het ei is gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooier nog zacht is. Houd je meer van een harde dooier? Gaar het ei dan langer.

Snijden
3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

Tip: Halveer de avocado in de lengte. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en haal de blokjes er met een lepel uit.

Serveren
4

Zet de eieren, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene van de bosui en de overige limoen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen.Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui. Serveer met de overige limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 g groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

This week's must-try HelloFresh recipes