Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
100 g
Vegetable mix
g
Vegetable mix with cabbage
50 g
Shredded red cabbage
45 g
White long grain rice
4 piece
Egg
100 g
Cauliflower Rice
½ sachet(s)
Balinese wok paste
10 milliliters
Soy sauce
¼ piece
Lime
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
Tip: Let op! Gember heeft een sterke smaak. Houd je daar niet zo van? Probeer eerst met iets minder. Toevoegen kan altijd nog.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.Bak de gember en knoflook 1 - 2 minuten.Voeg de oosterse groentemix en rode kool toe en bak 6 - 8 minuten.Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitstomen in het vergiet.
Tip: Wist je dat rode kool een van de vezelrijkste groenten is? En wist je dat je met de 250 g groente in dit gerecht aan 100% van de ADH vitamine C komt?
Kluts ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak per persoon 1 dunne omelet.Meng de gekookte rijst, bloemkoolrijst, Balinese wokpasta, sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon door de groenten. Verhit nog 3 - 4 minuten.
Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Snijd de limoen in kwarten.Leg per persoon één omelet in een diep bord en schep hier de gebakken rijst met groenten in. Knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover.
Tip: De bloemkool is in dit recept misschien vermomd, de gezondheidsvoordelen tellen gewoon! Zo is deze groente rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk én vezels voor onder andere gezonde darmen.