Skip to main content
Hartige zoete-aardappelsoep
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten

Nieuw ingrediënt in je box! Dit heerlijke zuurdesembroodje uit de steenoven heeft een krokante korst en luchtige binnenkant. Pure ambacht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Gele wortel

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Steenoven zuurdesembroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten101.5 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels16.1 g
Eiwitten17.6 g
Zout2.5 g
Potassium622.3 mg
Calcium49.7 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortels in plakken van 1 cm dik. Snijd de puntpaprika in blokjes. Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit een klein klontje roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
Soep maken
2
  • Voeg de wortels, de puntpaprika, de aardappelblokjes en de Siciliaanse kruidenmix toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en crème fraîche. Serveer het broodje ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders