Halve paprika's gevuld met orzo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halve paprika's gevuld met orzo en courgette

Halve paprika's gevuld met orzo en courgette

met kruidenroomkaas en frisse salade

Wist je dat een paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten69.8 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels14 g
Eiwitten22.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.

 

Paprika bakken
2

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.

Afwerken
5

Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika. Bak de paprika nog 3 - 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika over de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.