HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroentepaella Met Krokante Halloumi
topBanner
Groentepaella met krokante halloumi

Groentepaella met krokante halloumi

met doperwtjes, kurkuma en citroen

Lees meer

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist jij dat de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect 'koekenpan' betekent?

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Aubergine

1 zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

⅓ zakje(s)

Gemalen kurkuma

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Doperwten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3085 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van 250 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui en aubergine 4 - 6 minuten aan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door en laat de rijst in 15 - 17 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt. Snijd ondertussen de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm.

4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 3 - 4 minuten rondom krokant. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop en garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.