Groentepaella met krokante halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentepaella met krokante halloumi

Groentepaella met krokante halloumi

met doperwtjes, kurkuma en citroen

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist jij dat de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect 'koekenpan' betekent?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

0.48 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Doperwten

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3085 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.3 g
Eiwitten32 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van 250 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui en aubergine 4 - 6 minuten aan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Let op: kurkuma en gerookt paprikapoeder zijn beide erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Koken en snijden
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door en laat de rijst in 15 - 17 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt. Snijd ondertussen de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm.

Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt en voeg anders nog wat water toe.

Halloumi bakken
4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 3 - 4 minuten rondom krokant. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Tip: Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan de halloumi gaan uitlopen. Pas wel op: de halloumi kan spetteren als je hem in de pan legt!

Smaakmakers snijden
5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop en garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.