Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist jij dat de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect 'koekenpan' betekent?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Aubergine
1 zakje(s)
Gerookt paprikapoeder
â…“ zakje(s)
Gemalen kurkuma
150 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Doperwten
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Citroen
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Bereid een bouillon van 250 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui en aubergine 4 - 6 minuten aan. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door en laat de rijst in 15 - 17 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt. Snijd ondertussen de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 3 - 4 minuten rondom krokant. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.
Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop en garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.