Skip to main content
Groentepaella met knapperige halloumi

Groentepaella met knapperige halloumi

met doperwtjes, citroen en kurkuma

4.2
(7,1K)

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

0.3 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Halloumi

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Doperwten

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3494 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten32 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes van maximaal 3 cm lang.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Rijst bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, paprika en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Let op! Kurkuma en gerookte paprika zijn beide erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Rijst garen
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt.

Halloumi bakken
4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Tip: Pas op! Tijdens het bakken van de halloumi komt in het begin vocht vrij. Dit kan spetteren.

Doperwten garen
5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders