topBanner
Groene shakshuka met linzen en witte kaas

Groene shakshuka met linzen en witte kaas

Met knapperig platbrood

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Groene paprika

75 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Linzen

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3345 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Staafmixer
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de witte kaas. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op, dit heb je nodig bij stap 2.

2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de witte kaas erover, dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal, als de shakshuka te nat blijft, halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in 3 - 4 minuten knapperig in de oven.

6

Verdeel de shakshuka over de borden, garneer met de overige witte kaas en serveer met het platbrood.