topBanner
Groene curry met varkenshaasblokjes en cashewnoten

Groene curry met varkenshaasblokjes en cashewnoten

Met Hollandse bloemkool en basmatirijst

Lees meer

Voor de samenstelling van de groene currypasta hebben wij ons laten inspireren door de Thaise keuken. De currypasta is gemaakt van onder andere citroengras, limoenblad, groene peper en gember. De bloemkool geeft dit gerecht een Hollandse twist!

Labels:Pittig
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Bloemkool

200 ml

Kokosmelk

200 gram

Varkenshaaspuntjes

80 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

30 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3539.664 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

2

Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaasblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de varkenshaasblokjes uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de bloemkool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

5

Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de bloemkool. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de laatste minuut de varkenshaasblokjes toe aan de curry.

6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten.