Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

gram

Kippendijreepjes

110 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)271 kcal
Energie (kJ)1133 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten17.7 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels5 g
Eiwitten7.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

• Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar. 

Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. 

• Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui.

• Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.

• Verbrokkel de feta. 

Dressing maken
3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. 
  • In een kleine kom, meng per persoon: 1 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl honing en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.