topBanner
Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Met verse citroentijm

Lees meer

Deze orzo staat zo op tafel. Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. De citroentijm geeft het gerecht een verrassende twist - zoals de naam al verraadt heeft dit kruid een citroenachtige smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse citroentijm

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3100 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet, puntpaprika, cherrytomaten en citroentijm toe en bak, afgedekt, 7 – 8 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

5

Voeg de wittewijnazijn toe aan de wok of hapjespan en bak, zonder deksel, nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg daarna de helft van de kippendijfiletreepjes en groenten toe aan de orzo, roer de orzo goed door en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de orzo over de borden met de overige kippendijfiletreepjes en groenten erover. Garneer met de feta.