HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Gehaktschotel Met Penne
topBanner
Griekse gehaktschotel met penne

Griekse gehaktschotel met penne

Met een saus van feta en yoghurt

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op het Griekse gerecht pastitio, een ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, die wel wat weg heeft van lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je vandaag penne en wij hebben de bechamelsaus vervangen door een fris mengsel van yoghurt en feta.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Turkse rode peper

2 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

1 bakje(s)

Tomatenpuree

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels12 g
Eiwitten51 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de Turkse peper in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de aubergine en de Turkse rode peper toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 – 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak het in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 3 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de yoghurt toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng 1/4 van het yoghurtmengsel door de pasta en verdeel de pasta over de ovenschotel. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige yoghurtmengsel. Bak de ovenschotel 10 – 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de Griekse gehaktschotel over de borden.