HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi Uit De Oven Met Broccoli
topBanner
Gnocchi uit de oven met broccoli

Gnocchi uit de oven met broccoli

Met kappertjes en provolone

Lees meer

Over de uitspraak van deze deegballetjes kun je struikelen - je spreekt het uit als 'njokkie' - maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Doordat je de gnocchi in dit recept bakt krijgen ze nog meer smaak. In de oven smelt je er vervolgens nog provolone overheen en de kappertjes geven het gerecht een interessante twist.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Sulfiet)

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Kappertjes

100 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3979 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot met een snuf zout 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in 5 – 6 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en de gedroogde oregano toe en roerbak nog 1 minuut.

3

Kook ondertussen de broccoli met een snuf zout, afgedekt, 2 –3 minuten. Giet af maar bewaar 40 ml van het kookvocht per persoon. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.

4

Meng in een ovenschaal de broccoli met de gnocchi, de kappertjes, de helft van de provolone, de overige olijfolie, peper en zout. Schenk het bewaarde kookvocht over de gnocchi.

5

Bestrooi het gerecht met de overige provolone. Bak de gnocchi 10 – 12 minuten in de oven.

6

Verdeel het gerecht over de borden.