
Gevulde kastanjechampignons
met geitenkaas en zelfgemaakte kruidenroomkaas
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Voor deze simpele hapjes vul je kastanjechampignons met romige kaas, heerlijk zoete honing en krokante walnootstukjes. Serveer ze bij de borrel - of als voorgerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
375 gram
Kastanjechampignons
10 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de steeltjes, bieslook en bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de champigonsteeltjes 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng ondertussen de roomkaas met de bieslook, bladpeterselie, knoflook en de helft van de geraspte kaas in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de helft van de gebakken champignonssteeltjes toe en meng goed door de roomkaas.
- Vul de helft van de kastanjechampignons met het roomkaasmengsel en verdeel de overige geraspte kaas erover. Druk de vulling indien nodig aan met de achterkant van een lepel.
- Vul de andere helft van de kastanjechampignons met de overige champignonsteeltjes en de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de walnootstukjes erover.
- Bak de gevulde champignons 8 - 10 minuten in de oven.
- Besprenkel de geitenkaas en walnoten champignons met de honing.
- Serveer de gevulde champiognons op een serveerschaal.