De gemarineerde varkenshaasreepjes in dit recept barsten van de smaken! Gember, anijs en kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden
170 gram
Pandanrijst
½ stuk(s)
Rode peper
⅔ stuk(s)
Komkommer
200 gram
Spitskool
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)15 gram
Achterham
20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)2 el
Ketjap
2 el
Olijfolie
3 tl
Suiker
3 tl
Wittewijnazijn
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaasreepjes in een kom met de knoflook, de ketjap, de helft van de olijfolie en 1 tl suiker per persoon. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijnazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Schep af en toe om.
Weeg de spitskool af en snijd in repen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de spitskool 6-8 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met spitskool naar middelhoog. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de gemarineerde varkenshaasreepjes in de koekenpan van de omelet 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.
Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkenshaasreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.