
Gemarineerde tofu in volkoren wraps met mangochutney
met peer en zoetzure komkommer-koolsla
Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Peer
50 gram
Wittekool en wortel
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
3 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Tarwe)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Snijd de komkommer in fijne reepjes.
- Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

- Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout.
- Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
- Schep beide nog een keer goed om.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
- Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

- Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
- Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
- Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.