topBanner
Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Met zoetzure komkommer en basmatirijst

Lees meer

Van de gegrilde paksoi tot de zoetzure komkommer - dit gerecht is een feest van Aziatische smaken. De tofublokjes zorgen voor de nodige eiwitten. Je verwacht het misschien niet, maar dit gerecht is helemaal veganistisch.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Komkommer

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

180 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

1 stuk(s)

Paksoi

6 bosje(s)

Verse koriander

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

4 el

Ketjap

naar smaak

Sambal

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel, en kook de basmatirijst in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

3

Schil en rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de helft van de sojasaus met de gember, de knoflook, de ketjap, sambal naar smaak en 1 el water per persoon. Meng 3/4 van de marinade door de tofublokjes. Halveer de paksoi in de lengte. Hak de koriander grof.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de paksoi met de snijkant naar beneden in de pan, en bak 4 – 5 minuten. Schenk de overige sojasaus en 1 el water per persoon over de paksoi, en stoom met de deksel op de pan nog 4 – 5 minuten, of tot de paksoi zacht is.

5

Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder boter of olie, op middelmatig vuur en bak de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de overige zonnebloemolie toe aan de pan, en bak de gemarineerde tofublokjes 4 – 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

6

Serveer de basmatirijst met de gegrilde paksoi, de zoetzure komkommer en de tofublokjes. Garneer met de sesamzaadjes, de overige marinade en de koriander.