Gebakken halloumi met walnoot en honing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken halloumi met walnoot en honing

Gebakken halloumi met walnoot en honing

Geserveerd met broccoli en gember-basmatirijst

Halloumi is een stevige kaassoort uit Cyprus en zit boordevol eiwitten. Anders dan veel andere kazen kun je deze kaas grillen of bakken zonder dat hij smelt – de kaas wordt hierdoor juist lekker krokant. Halloumi is een vrij zoute kaas, daarom combineer je hem met een lekker zoete marinade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

85 gram

Basmatirijst

200 gram

Broccoli

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3979 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Fruitmesje
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de broccoli en de rijst. Verkruimel boven beide pannen de helft van het bouillonblokje. Snijd de gember in plakjes. • Kook de rijst samen met de gemberplakjes, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en haal de gember eruit. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten. Giet daarna af.

Snijden en mengen
2

• Hak ondertussen de walnoten en de bladpeterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. • Meng in een kleine kom de honing met de helft van de zonnebloemolie, de walnoten, de helft van de bladpeterselie en de rode peper. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de halloumi in de lengte in 2 plakken per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
3

• Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog en bak de halloumi in 4 – 5 minuten goudbruin. • Voeg daarna het honing-walnotenmengsel toe aan de pan. • Bak nog 1 – 2 minuten, en zorg dat de halloumi goed bedekt is met het honing-walnotenmengsel.

Serveren
4

• Roer de overige bladpeterselie door de rijst. Roer de roomboter en de knoflook door de broccoli. • Verdeel de rijst en de broccoli over de borden. Leg de halloumi erbij en schep het honing-walnotenmengsel uit de pan erover.