HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFusilli Met Portobello Roomsaus
topBanner
Fusilli met portobello-roomsaus

Fusilli met portobello-roomsaus

met bloemkool, semi-gedroogde tomaten en pecorino

Lees meer

Fusilli - het Italiaanse woord fuso betekent spil. Om zijn vorm te verkrijgen wordt deze pasta namelijk gewonden rond een dun stokje.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Snelkookfusilli

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de portobello en snijd in reepjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten aan. Kook de fusilli 3 minuten, giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de bloemkoolrijst, portobello, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.

3

Voeg de fusilli, kookroom en de helft van de pecorino toe aan de hapjespan. Roer goed door en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel 2 el kookvocht van de pasta toe om de saus dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.

4

Verdeel de fusilli over de borden.Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de overige pecorino.