topBanner
Fusilli met kip in frisse ricottasaus

Fusilli met kip in frisse ricottasaus

met broccoli en parmigiano

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2

Kipfilet met tuinkruiden

1 stuk(s)

Limoen

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

80 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Aluminiumfolie
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de fusilli en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de broccoli, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Het is niet erg als de broccoli afkoelt. Pers de limoen uit. Snijd de munt fijn en rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.

3

Smelt 1/2 el boter per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

4

Meng ondertussen in een kleine kom: de ricotta, de helft van de parmigiano reggiano, de munt, 1 el limoensap per persoon, peper en zout. Wees gul met peper en zout, dan komt de smaak van de ricotta beter tot zijn recht.

5

Verhit in dezelfde hapjespan als de kipfilet 1/2 el olijfolie per persoon op middelmatig vuur. Bak de broccoli en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de fusilli samen met de ricottasaus toe. Schep veelvuldig om zodat alles goed met elkaar vermengt. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus makkelijker te kunnen verdelen.

6

Verdeel de fusilli over de borden, leg de kipfilet er bovenop en garneer met de rest van de parmigiano reggiano en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.