Frittata met cherrytomaten en feta
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Low Carb
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

100 g

Potato rounds

½ piece

Red onion

5 g

Fresh basil

50 g

Feta

(Contains Milk)

2 piece

Egg

½ sachet(s)

Italian seasoning

¾ teaspoon

Smoked paprika

125 g

Red cherry tomatoes

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories621 kcal
Energy (kJ)2598 kJ
Fat38 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate34 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een ovenvaste hapjespan? Bak de aardappel en courgette dan daarin. Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de ovenvaste pan en laat de ovenschaal achterwege.

Snijden
2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.

Tip: Wist je dat de feta en pecorino in deze maaltijd samen zorgen voor ruim 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium? Dat is niet alleen lekker, maar ook goed voor je botten en tanden!

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Frittata  maken
4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

Bakken
5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 300 gram groente en de aardappelen meer vitamine C levert dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?