Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Broccoli

60 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

25 gram

Biologische zure room

10 gram

Gezouten cashewnoten

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)537 kcal
Energie (kJ)2245 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.7 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de muntblaadjes grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in plakjes en bewaar apart.

Couscous bereiden
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en hak de roosjes grof. Snijd de steel in blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de broccoli 1 - 2 minuten in de pan met bouillon. Zet het vuur uit, maar giet niet af. Weeg de couscous af en voeg samen met de helft van de knoflook toe aan de pan met broccoli en bouillon. Roer door elkaar en laat afgedekt wellen tot gebruik. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de rode ui in fijne, halve ringen. Pers 1/4 citroen per persoon uit in een kleine kom. Snijd de rest in partjes.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en rode puntpaprika 6 - 7 minuten. Voeg in de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng in een kom de helft van de munt met de yoghurt, peper en zout. Roer de zure room, het citroensap en de rest van de munt door de couscous met broccoli. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Hak de cashewnoten grof en verbrokkel de feta. Verdeel de broccoli-couscous over de borden, schep de groenten erop en leg de plakjes komkommer ernaast. Garneer met de cashewnoten, de witte kaas en een partje citroen. Serveer met de yoghurtsaus.