topBanner
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus

Lees meer

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:BalansLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Pinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 g

Verse munt

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Komkommer

250 g

Broccoli

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode puntpaprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Biologische citroen

50 g

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

50 g

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2245 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de muntblaadjes grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in plakjes en bewaar apart.

2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en hak de roosjes grof. Snijd de steel in blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de broccoli 1 - 2 minuten in de pan met bouillon. Zet het vuur uit, maar giet niet af. Weeg de couscous af en voeg samen met de helft van de knoflook toe aan de pan met broccoli en bouillon. Roer door elkaar en laat afgedekt wellen tot gebruik. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de rode ui in fijne, halve ringen. Pers 1/4 citroen per persoon uit in een kleine kom. Snijd de rest in partjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en rode puntpaprika 6 - 7 minuten. Voeg in de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng in een kom de helft van de munt met de yoghurt, peper en zout. Roer de zure room, het citroensap en de rest van de munt door de couscous met broccoli. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de cashewnoten grof en verbrokkel de feta. Verdeel de broccoli-couscous over de borden, schep de groenten erop en leg de plakjes komkommer ernaast. Garneer met de cashewnoten, de witte kaas en een partje citroen. Serveer met de yoghurtsaus.