HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFlammkuchen Met Brie En Appel
topBanner
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met komkommersalade

Lees meer

Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen eigenlijk ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieBalansExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Komkommer

⅔ stuk(s)

Appel

100 gram

Franse brie

(BevatMelk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Gluten, Mosterd)

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2616 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4 g
Eiwitten19 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

3

Snijd de brie in dunne plakken.

4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer en veldsla met de dressing.

6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.