HelloFresh
Fettuccine met grana padano

Fettuccine met grana padano

Een snel Italiaans gerecht

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 2459 beoordelingen
Lees meer

Fettuccine zit voor het eerst in de box en doet denken aan tagliatelle. Fettuccine is heel populair in Rome, waar het bekende gerecht ‘Fettuccine Alfredo’ tot stand is gekomen. Fettuccine betekent ‘klein lint’ in het Italiaans, verwijzend naar de vorm van de pasta. Je garneert de pasta met Italiaanse grana padano.

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Turkse rode peper

300 g

Rode cherrytomaten

180 g

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

75 g

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3029.216 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten88 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettucini.

Snijd de Turkse peper in dunne ringen.
Snijd de Turkse peper in dunne ringen.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen.

Besprenkel de cherrytomaten met zwarte balsamicoazijn.
Besprenkel de cherrytomaten met zwarte balsamicoazijn.
3

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de fettucini, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

5

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de Turkse peper, ui en de oregano.
Bak de Turkse peper, ui en de oregano.
6

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de gekookte fettucini en de helft van de grana padano toe. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en roer door.

Garneer met de pompoenpitten en grana padano.
Garneer met de pompoenpitten en grana padano.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de cherrytomaten (schenk ook het vocht uit de ovenschaal over het gerecht) en garneer met de pompoenpitten en overige grana padano.