Favoriet van Roodkapje: spaghetti met rode saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Favoriet van Roodkapje: spaghetti met rode saus

Favoriet van Roodkapje: spaghetti met rode saus

met pecorino en basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Gerst
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten90.6 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels15.8 g
Eiwitten39.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 1 - 2 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de overige Italiaanse kruiden en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe aan de pan en meng goed door. Laat 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng door.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.