topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

200 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Kippenbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels9 g
Eiwitten46 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

.
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.

.
2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

.
3

Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

.
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.