De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Voeg de passata en de suiker toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.
Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig. Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.
Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwekaasblokjes kleiner en verdeel over de pizza. Bestrooi met de overige oregano en peper naar smaak. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.