HelloFresh
topBanner
Patatje met dubbele portie rendang

Patatje met dubbele portie rendang

met kokosboontjes

Extra Vlees
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode paprika

200 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

480 g

Rendang

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4510 kJ
Energie (kcal)1078 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd34.5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloem olie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes stoven voor 10 - 12 minuten.

5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier half op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.