Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
1 zakje(s)
Gele currykruiden
400 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevattenSelderij)250 ml
Kokosmelk
5 gram
Verse koriander
40 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)½ zakje(s)
Gefrituurde uitjes
(BevatGlutenbevattende granen)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, bouillon en sojasaus toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.