HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Noedelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelCaloriebewustVeganExtra groenteLekker snel
Allergenen :Pinda'sGlutenTarweSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 zakje(s)

Gele currykruiden

400 gram

Italiaanse groentemix met champignons

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels4.26 g
Eiwitten18 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft van de rode peper toe of houd apart.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en per persoon 1 tl sojasaus toe aan de soep.

4

Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.