Curry met spinazie en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

geserveerd met rijst en een spiegelei

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Zoete aardappel

75 ml

Kokosmelk

⅔ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Ei

200 gram

Spinazie

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)240 kcal
Energie (kJ)1004 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten4 g
waarvan suikers1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Tip: Wist je dat zoete aardappel in vergelijking met gewone aardappel veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Zoete aardappel bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.