HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Gekruide Kippendijreepjes
topBanner
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, langgraanrijst en courgette

Lees meer

Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groente binnenkrijgt.

Labels:Lekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

1 zakje(s)

Gele currykruiden

180 ml

Kokosmelk

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3138 kJ
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels5.4 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes en de ui in halve ringen. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode peper, knoflook, courgette, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout. 
  • Hak ondertussen de koriander grof.
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.