topBanner
Curry met eieren en bloemkool

Curry met eieren en bloemkool

Met zoetzure komkommersalade en rijst

Lees meer

In de Indiase keuken vind je volop smaakmakers, zoals gember en kurkuma die je vandaag gebruikt. Deze curry met eieren serveer je met geroosterde mosterdbloemkool en een zoetzure komkommersalade. Ook bijzonder: de rijst kook je met citroengras voor een subtiele citroensmaak.

Labels:Veggie
Allergenen :Pinda'sNotenEiSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

8 bosje(s)

Verse koriander

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

1 stuk(s)

Vers citroengras

170 gram

Pandanrijst

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 tl

Gemalen kurkuma

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1.5 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

200 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3121 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Kom
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie, de mosterd, ½ el water per persoon, peper en zout. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en meng met de mosterdressing. Bak 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bloemkool knapperig en gaar is t. Schep halverwege om.

2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Hak de pikante honingpinda's grof. Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker en breng op smaak met peper en zout.

3

Bereid de bouillon. Kneus het citroengras door hem op 4 plaatsen te knikken, of geef er met de achterkant van een koksmes een paar ferme tikken op. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst samen met het citroengras, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren daarna onder koud water.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, de knoflook, de gember en de kurkuma 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg het kerriepoeder en de groentebouillon toe en laat 10 – 12 minuten op laag vuur inkoken tot een saus. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt. Pel de gekookte eieren en leg ze in de currysaus. Schep goed om.

6

Verwijder het citroengras uit de rijst. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry met de eieren erover. Serveer met de bloemkool en de kommersalade en bestrooi met de koriander en de honingpinda's.