topBanner
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

200 gram

Biefstukpuntjes

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels15 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.

3

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de rest van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

4

Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de rode puntpaprika en ui.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.