Bulgur met Midden-Oosters gekruide biefstukreepjes
Bulgur met Midden-Oosters gekruide biefstukreepjes

Bulgur met Midden-Oosters gekruide biefstukreepjes

met paprikasaus en feta

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

1 piece

Romano pepper

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Steak strips

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Bulgur

⅓ pack

Chopped tomatoes

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories682 kcal
Energy (kJ)2853 kJ
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate72 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid
Stick Blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de gewone paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de biefstukreepjes met de helft van de knoflook en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Laat minimaal 5 minuten marineren.

Bulgur koken
2

Meng de paprikablokjes op een bakplaat met bakpapier met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 12 - 15 minuten in de oven of tot de paprika gaar is. Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roel regelmatig goed door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 100 ml bouillon en vul aan met 75 ml kokend water, of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de reepjes puntpaprika en 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en bak afgedekt in 6 - 8 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes en 1 tl honing per persoon toe. Kook de saus afgedekt 4 - 5 minuten. Pureer de saus met een staafmixer tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Biefstukpuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met marinade voor 1 – 3 minuten.

Garnering snijden
5

Snijd de feta in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng de geroosterde paprikablokjes door de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de saus over de bulgur. Verdeel de biefstukreepjes over de saus. Garneer met de bladpeterselie en de feta.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente: meer dan de ADH! Met 1 portie krijg je zo veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.