Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
1 piece
Romano pepper
½ piece
Bell pepper
¼ piece
Red chili pepper
100 g
Steak strips
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
75 g
Bulgur
⅓ pack
Chopped tomatoes
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
50 g
Feta
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de gewone paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de biefstukreepjes met de helft van de knoflook en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Laat minimaal 5 minuten marineren.
Meng de paprikablokjes op een bakplaat met bakpapier met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 12 - 15 minuten in de oven of tot de paprika gaar is. Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roel regelmatig goed door.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 100 ml bouillon en vul aan met 75 ml kokend water, of maak gebruik van natriumarme bouillon.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de reepjes puntpaprika en 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en bak afgedekt in 6 - 8 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes en 1 tl honing per persoon toe. Kook de saus afgedekt 4 - 5 minuten. Pureer de saus met een staafmixer tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met marinade voor 1 – 3 minuten.
Snijd de feta in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng de geroosterde paprikablokjes door de bulgur.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de saus over de bulgur. Verdeel de biefstukreepjes over de saus. Garneer met de bladpeterselie en de feta.
Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente: meer dan de ADH! Met 1 portie krijg je zo veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.