Broccolisoep met citroentijm en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolisoep met citroentijm en walnoot

Broccolisoep met citroentijm en walnoot

met een gegratineerde baguette met parmigiano reggiano

Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

100 gram

Aardappelen

5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Woutkorn demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

20 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

450 ml

Water

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2675 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten27 g
Zout5 g

Benodigdheden

Steelpan
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en voeg daar 3/4 bouillonblokje aan toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli en het grootste gedeelte van de citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg als laatst de groentebouillon toe. Kook de groenten, afgedekt, 8 - 12 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

Tip: Deze maaltijd bevat 200 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

Baguette gratineren
3

Halveer de demi-baguette in de lengte en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de parmigiano reggiano over de baguette. Gratineer de baguette 6 - 8 minuten in de oven.

Walnoten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Besprenkel de demi-baguette naar smaak met honing en garneer met de helft van de walnootstukjes. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer de soep met de overige citroentijm en walnootstukjes. Serveer met de gegratineerde demi-baguette.