HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroccolisoep Met Citroentijm En Walnoot
topBanner
Broccolisoep met citroentijm en walnoot

Broccolisoep met citroentijm en walnoot

met een gegratineerde baguette met parmigiano reggiano

Lees meer

Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

200 gram

Kruimige aardappelen

10 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Woutkorn demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenGluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesam, Soja)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

900 ml

Water

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2675 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en voeg daar 3/4 bouillonblokje aan toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Ris de blaadjes van de citroentijm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli en het grootste gedeelte van de citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg als laatst de groentebouillon toe. Kook de groenten, afgedekt, 8 - 12 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

3

Halveer de demi-baguette in de lengte en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de parmigiano reggiano over de baguette. Gratineer de baguette 6 - 8 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

6

Besprenkel de demi-baguette naar smaak met honing en garneer met de helft van de walnootstukjes. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer de soep met de overige citroentijm en walnootstukjes. Serveer met de gegratineerde demi-baguette.