
Bowl met orzo en kippendijreepjes
met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Citroen
35 gram
Gesneden rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Rode cherrytomaten
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
- Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
- Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
- Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
- Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

- Snijd de munt fijn.
- Snijd de citroen in partjes en pers 1 citroenpartje per persoon.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

- Serveer de orzo in een diepe kom.
- Serveer met de cherrytomaten, komkommer en kippendijreepjes.
- Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
- Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.