HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoeburger Op Een Wortelbroodje
topBanner
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Lees meer

Wist je dat de boekoeloekoe-mix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:FamilieVeggiePhilips Airfryer
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)EiMosterdSesamzaadSojaGerstTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Paprika

40 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Ovenrooster met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten . Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde Boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

3

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Meng de dressing met de paprika en de mesclun. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

4

Maak van de Boekoeloekoemix één bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze met een spatel plat. Bak de Boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven op een ovenrooster met bakpapier.Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom (zie TIP).

6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep er 1 el van de honing-mosterdmayonaise op per burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast het broodje.